Director » Liceul Alexandru cel Bun

DirectorZavate Valeriu

Născut la 13.11.1959


Valeriu Zavate a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat din Tiraspol în anul 1985 , după care este angajat în calitate de lector la aceeași universitate . Din 1987 până în 2006 activează în calitate de profesor iar mai apoi director adjunct la Școala medie nr. 68 . În aceeași perioadă face cursuri de formator la Geografie și reciclare la Ed. Civică .

În 2006 Valeriu Zavate devine director adjunct la Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun” din or. Sîngera și tot în această perioadă urmează cursuri de reciclare la Biologie . Doi ani mai târziu , în 2008 , încheie cu succes cursurile de management , care îl poziționează pe o treaptă mai sus în domeniul pedagogic .

În 2010 , în baza concursului organizat de către Ministerul Educației , devine director al Liceului Teoretic ”Alexandru cel Bun” , funcție deținută până în prezent .

La moment , Valeriu Zavate deține gradul didactic II și gradul managerial II , având principalele competențe ca formator la geografie și bionică . Dintre performanțele sale recente pot fi numite elaborarea proiectului ”Educație de calitate în mediul rural din Republica Moldova” dar și numeroasele locuri premiante cu elevii la olimpiade .