Lectie speciala la istorie » Liceul Alexandru cel Bun
Lectie speciala la istorieAstăzi, 5 Decembrie 2013, în Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun” s-a desfășurat o lecție specială la istorie. Studiind perioada interbelică , un grup de elevi din clasa a XII-a ”A” a organizat de sinestătător o oră deosebită la tema "Pactul de neagresiune Ribbentrop-Molotov".

Aceștia au avut drept scop prezentarea explicită a evenimentului istoric și au apelat nu numai la textul manualului și datele din documente, ci chiar au reușit să însceneze semnarea acestui pact, fiecare elev reprezentînd cîte o personalitate istorică. Participanții au încercat să reproducă cît mai exact circumstanțele semnării documentului, decorînd sala de clasă și fiind costumați corespunzător.

Atât colegii cât și cei doi profesori prezenți la această lecție au urmărit cu atenție prezentarea elevilor aplaudându-i la final. Dirigintele claseia XII-a ”A” - Gheorghe Celac s-a arătat mulțumit de implicarea elevilor și a ținut să amintească consecințele războiului care a urmat. De asemenea , Profesoara de istorie Liliana Marciuc i-a felicitat pe organizatori remunerându-i totodată cu nota maximă.

De menționat este faptul că această lecție a fost concepută din inițiativa proprie a elevilor, care au vrut în acest fel să atragă atenția asupra consecințelor pactului semnat între URSS și Germania acum 74 de ani.

________________________________________
Lectie speciala la istorieLectie speciala la istorieLectie speciala la istorieLectie speciala la istorieLectie speciala la istorieLectie speciala la istorieLectie speciala la istorie
__________________________________
Lectie speciala la istorieLectie speciala la istorie
Inapoi »
  • Vizualizari: 2525