Saptamana Biologiei si a Chimiei » Liceul Alexandru cel Bun
Saptamana Biologiei si a ChimieiÎn perioada 22 - 26 Aprilie 2013 , în incinta Liceului Teoretic ”Alexandru cel Bun” din or. Sîngera s-a desfășurat săptămâna Biologiei și a Chimiei. Aceasta a fost deschisă cu concursul intelectual ”O călătorie în împărăția chimiei” , condus de către Mariana Advahov , profesoară de biologie și chimie . În cadrul concursului elevii clasei a 10-a ”A” s-au descurcat cel mai bine , ieșind învingători .
Tot în prima zi s-a petrecut conferința ecologică cu tema ”Protecția mediului ambiant” , condusă de către profesorii Ion Pulbere (Geografie) și Oleg Ciuntu (Biologie).

Saptamana Biologiei si a ChimieiÎn cadrul acestei conferințe elevii au pregătit rapoarte referitoare la situația ecologică globală dar și locală , proiectul cel mai reușit la acest capitol fiind al elevului clasei a 9-a ”C” - Valentin Brînzilă , care a pregătit un raport despre alunecările de teren de pe teritoriul or. Sîngera . În afară de aceasta , elevilor li s-a propus să identifice un teren din or. Sîngera asupra căruia să elaboreze un proiect de amenajare , urmând ca să contribuie astfel la dezvoltarea infrastructurii . Cele mai reușite proiecte au fost ale elevilor clasei a 11-a ”A” - Ecaterina Căpățînă , Vlad Nitreanu și Ion Donos.

Saptamana Biologiei si a ChimieiSaptamana Biologiei si a ChimieiSaptamana Biologiei si a ChimieiSaptamana Biologiei si a ChimieiSaptamana Biologiei si a ChimieiSaptamana Biologiei si a Chimiei


Saptamana Biologiei si a ChimieiMiercuri , 24 Aprilie 2013 , a decurs lecția demonstrativă de Chimie , însoțită de Lucrarea practică Nr. 2 - ”Purificarea sării de bucătărie” , în cardul căreia elevii au dat dovadă de cunoștință a domeniului , reușind să atingă obiectivele propuse de către profesor .

În aceeași zi s-a desfășurat și ”Olimpiada ecologică” , organizată de către profesorul de Biologie - Oleg Ciuntu . Genericul acesteia a fost ”Flora și fauna plaiului natal” , elevii fiind supuși unui test la aceste compartimente . În urma verificării testelor s-a format următorul clasament :

Locul III - Doni Vasile (cl. a 11-a „A”), Morăraş Ana (cl. a 11-a „A”)

Locul II - Sava Doina (cl. a 11-a „A”), Ursu Doina (cl. a 8-a „D”), Misac Daniela (cl. a 11-a „A”)

Locul I - Căpăţină Tatiana (cl. a 8-a „A”), Bujac Irina (cl. a 11-a „A”)


Joi , 25 Aprilie 2013 , a avut loc seminarul teoretico-practic ”Formarea culturii ecologice la elevi , în cadrul disciplinelor școlare” . Acest seminar a inclus atât ore demonstrative , realizate de către Valeriu Zavate și Mariana Advahov , ambii în calitate de profesori de Biologie cât și ore extra-curriculare precum ”SOS Pământul” organizată de către profesoara de Chimie - Valentina Celac . Seminarul s-a încheiat cu lucru în atelier unde pe lângă diversele activități practice a fost prezentat un suport de curs cu privire la dezvoltarea culturii ecologice la disciplinele Biologie și Chimie .

Săptămâna Biologiei și a Chimiei s-a încheiat cu recitalul de poezii ”Odă florilor” a căror câștigători au fost Pistol Cristina (cl. a 5-a „B”), Platon Valentina şi Grigoriţă Cristina (cl. a 4-a „C”), Sadovel Tatiana (cl. a 3-a „C”) , parada costumelor ECO unde au fost apreciați elevii : Muntean Gabriela (cl. a 9-a „A”), Mititelu Adelina (cl. a 5-a „B”), Mititelu Mihaiela (cl. a 9-a „A”) dar și cu expoziția obiectelor realizate din materiale reciclate .

La finele săptămânii directorul liceului - Valeriu Zavate a facut totalurile şi a înmînat diplome câştigătorilor .

Saptamana Biologiei si a Chimiei
Inapoi »
  • Vizualizari: 5435