General » Liceul Alexandru cel Bun
1 septembrie 2015
Mesajul de felicitare al directorului Instituției Publice Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, Zavate Valeriu, cu prilejul zile de 1 septembrie

Admitere in clasa a X-aInstituția Publică Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun” din or. Sîngera, anunță concursul pentru admiterea în clasa a X-a de liceu:
• Profil real – 30 Locuri
• Profil umanist – 30 Locuri
Concursul de admitere va avea următoarele etape:
• 14 Iulie - 10 August – Etapa de depunere a dosarelor


Sarbatorile PascaleÎn contextul sărbătorilor de Paști, în incinta Liceului Teoretic ”Alexandru cel Bun” au fost desfășurate o serie de activități care au culminat cu tradiționalul concurs de cântece pascale intitulat ,,Zvon de sfinte melodii”.

Acest concurs a fost organizat de către catedra claselor primare în frunte cu dir. adjunct Sîrbu Maria și șefele de catedră Russu Aliona şi Savca Rodica.

. . .

Bilunarul ecologicÎn perioada lunilor Martie – Aprilie, în Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun” s-a desfășurat bilunarul ecologic, în cadrul căruia au fost organizate mai multe acțiuni de educație ecologică a copiilor.

Cele mai importante acțiuni au fost desfășurarea unei conferințe dedicate soluționării problemelor ecologice, a unei olimpiade cu aceeași tematică, concursuri de cântece și poezii tematice precum și o măsură devenită tradițională – salubrizarea teritoriului liceului și a celui adiacent.

Lectie speciala la istorieAstăzi, 5 Decembrie 2013, în Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun” s-a desfășurat o lecție specială la istorie. Studiind perioada interbelică , un grup de elevi din clasa a XII-a ”A” a organizat de sinestătător o oră deosebită la tema "Pactul de neagresiune Ribbentrop-Molotov". Aceștia au avut drept scop prezentarea explicită a evenimentului istoric și au apelat nu numai la textul manualului și datele din documente, ci chiar au reușit să însceneze semnarea acestui pact, fiecare elev reprezentînd cîte o personalitate istorică.

Bine ati venit

Categorie: General
Bine ati venit

Stimați prieteni ,
de astăzi avem o pagină dedicată exclusiv Liceului Teoretic ”Alexandru cel Bun”